Diskussionsmöte med anledning utbrett av covid-19

Diskussionsmöte med anledning av utbrett covid-19

Den 18 SUIS förbundet haft möte med medlemsföreningar i Göteborg för att diskutera deras lokala verksamheter och utmaningar med anledning av det påverkan av coronaviruset. Syftet med mötet var att ge medlemsföreningar en möjlighet att ge sin bild av nuläget och för Förbundet att lyssna in vilka insatser de gör, frågor de får och vad de upplever behöver göras för det fortsatta sina verksamheter. Vi avhandlade Corona krisen och hur förbundet ska vara verksamma under den.

Vi har diskuterat med medlemsföreningarna med syfte till att utbilda barn och ungdomar om Covid-19  då pandemin har starkt påverkat svensk-somalier i hela landet.

  • Jag blir stolt och imponerad när jag hör hur Ungasomalier i Göteborg  organiserar sig och ställer upp för sina medmänniskor i en svår tid.

Coronapandemins konsekvenser leder till att ungdomar blir av med deras jobb och blir sysslolösa vilket kan orsaka brottslighet och vi tillsammans med dessa föreningar försöker motverka detta genom olika aktiviteter med fokus på lärande.

Diskussionsmöte med anledning av utbrett covid-19

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn